• ​Trafikbelastningen på grusveje er jævnt stigende, og der stilles større krav til en grusvej i dag end før i tiden.

Hos Mini Entreprenøren har vi gennem mange år arbejdet med reparation og vedligeholdelse af grusveje, og vores kundekreds tæller både grundejerforeninger, Haveforeninger, vejlaug  og private fælles veje 

Moderne grusbelægninger

Danmark har ikke som andre lande i norden en tradition for at anvende grus til vejbelægninger.

Grusbelægninger andvendes  til mindre veje - stier og pladser  med lille trafikbelastning. Brugen af slidlag som vi kender fra asfaltvejene, kan med stor fordel bruges på grusveje med hensyn til komfort og stor slidstyrke .

Slidlagsgrus bør vælges udfra vejens eller stiens belastning, og skal opfylde flere funktioner,  som feks. højt indhold af finstof af ler eller knust granit  med passende knuste skærver 8 - 16 mm  som kan komprimeres sammen og  derved få en slidstærk og tæt overflade som kan modstå tørke som vådt vejr i længere perioder.

Anvendelse 

  • Mindre veje (Sommerhusveje haveforeninger)
  • Grusveje
  • Serviceveje
  • Stier (gang og cykelstier)
  • Ridestier
  • Parker i byer
  • Byggepladser

Materialer  Slidlagets funktion er at  vejen eller stien er ensartet  med jævn  og tæt overflade  og derved  mindre støv og  stor komfort for den enkelte bruger. Slidlagsgrus er finere end grus til bærelag  fordi det skal kunne  bevare fugtigheden i vejen og hårdheden i overfladen så der ikke kommer erosion  efter regnskyld.

Udførelse  Slidlagsgrus udlægges  i en tykkelse så  belægningen kan tåle og blive slidt og vedligeholdt uden man river bærelaget op  og blotter vejkassen  tilfølge.

Vi kan både udføre arbejdet effektivt med vores specialmaskine, fungere som underentreprenør på en opgave samt yde kompetent rådgivning omkring, hvordan I får den rigtige løsning med maksimal holdbarhed.

Pasningsaftale af grusvej

Vil I være sikre på, at jeres grusvej i grundejerforeningen holdes fri for kæmpe huller, så tilbyder vi en skræddersyet pasningsaftale, hvor vi sørger for rettidig og grundig vedligeholdelse.

Vi laver aftalen, så den passer præcis til jeres behov, og så er I garanteret en stærk grusvej til glæde for jer og jeres biler.

Klik her for at se bekendtgørelsen om love private fællesveje

Grusstier​

Renovering af skovstier og grusstier

Vi har specialiseret os i effektiv og nænsom renovering af stier i den bredde  det ønskes udført , vi designer løbende vores maskiner så de tilpasses til opgaverne , og sikrer skoven som parken eller stien ud over marken ikke beskadiges unødigt, og at  grus materialerne ligger nøjagtigt i den aftalte bredde og tykkelse .

I forhold til  traditionelle metoder , ser vi oftest en besparelse på materialerne på mellem 20 - 30 % ved  denne præcise udlægning .

Kort sagt effektiv og tidsbesparende.